Eniac Limbit Combinatie bv

Werkveld: Technisch manager, Directeur Operations
Sector: Trade Transport & Industrie, Financiële sector

Probleemstelling

ELC was gespecialiseerd in het detacheren van ICT specialisten en ontwikkelen van software voor de midrange van IBM. Het management wilde de overstap maken naar PC's en nieuwe technologie. Daarnaast was het de bedoeling het bedrijf in vier jaar tijd met ruim 300 medewerkers te laten groeien om het vervolgens te verkopen

Resultaten

Na 4 jaar was de organisatie gegroeid naar 450 medewerkers en zijn verschilende onderdelen verkocht aan Ordina, Imtech en KPMG. Hoe?

Focus op behoud goede specialisten.
Ervoor gezorgd dat medewerkers toegang kregen om zich nieuwe technologieën eigen te maken. Trainingen ontwikkeld en gegeven voor het verdiepen van vaardigheden in consultancy en nieuwe technieken. Projectmanagementleergang voor scrum-georiënteerde projecten ontwikkeld samen met de TU Twente. Business Intelligence geïntroduceerd als een nieuw werkveld, als key speaker gefungeerd op B2B/B2C seminars en Collaborating Computing handen en voeten gegeven. 'On the job' management attentie inhoud gegeven.  En tot slot een handboek voor self-assessment ontwikkeld om zicht te krijgen op specifieke vaardigheden passend bij de diverse functies en rollen.  

Creativiteit bij werving van goede specialisten
Groei aan personeel in een krappe arbeidsmarkt vraagt een creatieve aanpak. Daarvoor samen met Gartner seminars ontwikkeld over ontwikkelingen in de ICT markt, langdurig IT practica inhoud gegeven op hoge scholen, wervingscampagnes op zaterdagen in tuincentra, vliegvelden, pretparken, exclusieve horeca etc.. Gericht op een hoge attentiewaarde in de markt en vooral hard werken.  

Alle resultaten

Adres Beukenrode 71 A18 - 2105 MD - Heemstede
M +31 (0)6 48163345 T +31 (0)23 5286136

Innovatie is
toewijding