Rijnconsult bv

Werkveld: Directeur Operations
Sector: Transport & Industrie, Financiële sector, (semi) Overheid, Waterschappen 

Probleemstelling

Rijnconsult is in 2000 door Ordina overgenomen. De organisatie van ± 120 adviseurs bestond uit de afdelingen: Management Advies, Interim Management en Personeelsmanagement Advies. Mij directe opdracht was het stroomlijnen van de interne organisatie en kosten besparen om daarmee de winstgevendheid te verhogen. Plus de administratieve organisatie aan laten sluiten op de werkwijze van Ordina. 

Resultaten

Van een verliesgevende organisatie werd binnen één jaar een resultaat van 1 miljoen Euro gerealiseerd. Door focus te leggen op productieve uren werd de inzetbaarheid groter. In samenwerking met de nieuw aangestelde accountant zijn interne processen zoals urenverantwoording, facturering en het najagen van debiteuren aangescherpt. Dit heeft de winstgevendheid aanzienlijk verbeterd. Van partners die onvoldoede productieve uren voor zichzelf of junior adviseurs konden genereren werd afscheid genomen.
Daarnaast vanuit mijn eigen netwerk een omvangrijk BPR-traject geaquireerd bij een grote Papiergroothandel.
Nadat de organisatie gedownsized was tot een lean en mean adviesbureau is het door middel van een management buy-out weer een zelfstandig adviesbureau geworden. 

Website: www.rijnconsult.nl

Alle resultaten

Adres Beukenrode 71 A18 - 2105 MD - Heemstede
M +31 (0)6 48163345 T +31 (0)23 5286136

Het eigen huis
is een thuis